Holka z velkoměsta

by - mai 11, 2016

Než začnu psát, uděláme si menší lekci zeměpisu: Hlavním městem Tuniska je Tunis. Takže když někdo letí na Djerbu a řekne, že letí do Tunisu, je to prostě špatně ! Je to asi jako když letíte do Čech do Brna a řekli byste, že letíte do Prahy :D WTF, že jo

Takže prosíííím, letíte do Tuniska :)


Já teda netuším co si pod pojmem Tunis představujete, ale je to regulérní velkoměsto. Žijí v něm asi 2 milióny obyvatel a mezi nimi i moje maličkost.
Kavárny, restaurace a obchody se objevují jak houby po dešti. Máme nákupní centra, kina, bary pro opilce i pro high society. Jsou tu malé restaurace, kde se najíte za pár šupů (přesněji řečeno dinárů) a taky ty luxusní restaurace, kde dostanete malý jídlo na velkým talíři.
V Tunisu má každej druhej auto a kdo nemá, tak jsou tu autobusy nebo taxíky, kterými se dostanete kamkoliv. Dokonce tu jezdí i tramvaje. Jen se jim říká metro :D


Máme tu Zaru i Apple Store, máme tu Bershku a Yves Rocher. A taky ty nejskvělejší "hrabací" sekáče :D Velka hromada oblečení, ze které prostě lovíte kousky :D Každá správná tunisanka ví, že právě tam se dají sehnat ty nejlepší outfity ! (To jako já :D )A každá správna cizinka co tu bydlí, se to naučila ;) (A to jsem taky já :D)

Máme tu staré město - medinu, kde je ten nejlepší souk a máme tu luxusní čtvrtě, kde vám z těch baráků budou oči přecházet.

Tunis je moderní velkoměsto, plné smogu, výfukových plynů a kde jsou dopravní zácpy na denním pořádku. Plné studentů, spěchajících maminek a tatínků, mladých kluků koukajících po holkách na ulici a slečen nakrucujících se v módních outfitech.

Jo a blog nepíšu ani na pláži a ani někde pod olivovníkem :D  Ale hezky doma, na gauči se skleničkou mátového čaje. Ten je tady prostě všudypřítomný :) mňam !



Mějte se a netrapte, dejte si taky čaj, bude vám líp :)

Vaše Hybrid Girl




You May Also Like

2 commentaires