TUNISIA TIP: Sousse

by - août 28, 2016

Ahojte, ahojte :)

Tak se hlásím s dalším Tunisia tipem :) Tím dnešním je Sousse a Port El Kantaoui, jsem si jistá, že tuhle destinaci znáte :) nemám pravdu ?


Sousse vám doporučuju v případě, jestli chcete objevit tuniský život. V Sousse najdete velikou medinu, katakomby, krásné muzeum ale taky diskotéky (je tam největší open air diskotéka Bora Bora), dobrý bary a místa, kam můžete na skleničku :)

Ale všechno postupně, ke všemu se dostanem :)

Sousse je třetí největší město Tuniska, které bylo založené v 11. století. Ribát - což je napůl klášter a napůl pevnost se nachází uprostřed hradeb.



V medině se koná večer laser show, kterou doporučovala Káťa ve svém článku (kterej máte tady). Určitě se tam musím jít podívat :D Třeba i nějaké video bych mohla udělat, co vy na to ?

Medina je veliká a obchůdků se suvenýry tam najdete víc než dost :D 
I když těch najdete všude dost :D

Mě přijde Sousse celé roztahané a plné lidí, já mám raději klid :) Z centra se do hotelové zony dostanete klidně i pěšky, podél pobřeží :) 

Nedaleko Sousse (asi 7 km) je krásnej přístav Port El Kantaoui. Tam nedávno otevřeli jediný Hard Rock Café v Tunisku a za zmínku stojí i Golf Brau pivovar, kde vařej svoje vlastní pivo :)
A pro milovníky golfu je v Kantaoui i goflové hřiště :)




A hotely ? 
Jednoznačně Movenpick Sousse
Tour Khalef
Riadh Palms
Concorde Green Park
Iberostar Diar El Andalous

Byli jste někdy v Sousse ? Nebo se dokonce chystáte ? Napište mi, co se vám tam líbilo nejvíc :)

Mějte se,

Vaše Hybrid Girl













You May Also Like

3 commentaires

  1. Milujem Sousse:-) najradsej mam nakupne centrum Soula Center a Ahla Center.... A vecerne prechadzky po Sousse su najlepsie. Za mna Sousse top...

    RépondreSupprimer
  2. My jsme byli v Sousse loni v Marhaba Resortu. Ubytování jsme byli v Marhaba hotelu a byli jsme moc spokojeni. 14 dní u moře, několik výletů do okolí.Takže za mě spokojenost v Marhaba Resortu, noční výlet do Port El Kantaoui byl taky super, hlavně jízda v taxíku v Tuniské dopravě. Medina taky super. Fakultativní výlet do Kartága, Tunisu jsi vedla Ty. Byla jsi super průvodkyně, děkujeme za to. A o to víc jsem nadšen z tohoto blogu, rád si jej pročtu. Jinak náš nejsilnější zážitek v Tunisku byla noc v Douze v Yasmine hotelu. Bylo skvělé se po horkém dnu vykoupat v bazéně a posedět s datlovicí u palem s dozrávajícími datlemi pod oblohou s milióny hvězd s ženou kterou miluji a bavit se ze zajímavým slovákem, kterého jsme během výletu na Saharu poznali. Trošku se o Tunisku snažím rozepsat na stránkách http://soussetunisko.cz je to teprve začátek toho co mám v plánu napsat a určitě budu chválit.

    RépondreSupprimer